Schiphol – Insights consultant

De vacature

Voor het Customer Insights team zijn we op zoek naar een Insights Consultant. Customer Insights is onderdeel van het Marketing en Customer Experience team en is verantwoordelijk voor marktonderzoek, data-analyse & advisering binnen alle business area’s van Schiphol Group. Denk hierbij o.a. aan Retail, Horeca, Parking & Mobility, Security, Cleaning , Passenger services, Schiphol Real Estate, Marketing, Schiphol Media en Premium services (VIP en Privium).

Je werkzaamheden in detail

De functie

Jij bent een Customer Insights consultant die:
  • Insights genereert Je genereert insights over klanten en markten van Schiphol (gedrag, perceptie, behoeftes, motivaties, bestedingen etc.). Dit gebeurt door het laten uitvoeren van marktonderzoek, het analyseren van data en onderzoeksresultaten en het combineren van insights uit verschillende bronnen. Het marktonderzoek wordt in principe uitgevoerd door derde partijen. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele onderzoekstraject: je vertaalt de klantvraag naar een onderzoeksopzet, selecteert en begeleidt een bureau en zorgt voor relevante conclusies en aanbevelingen die je in compacte en visuele presentaties, rapportages en workshops presenteert. Binnen deze functie gaat het zowel om kwalitatief als kwantitatief onderzoek.
  • Adviseert Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) aan de hand van alle beschikbare customer insights en ondersteunt hiermee bij het omzetten van insights naar actie (bijvoorbeeld productinnovatie, marktbewerking) . Je hebt binnen Schiphol een aantal eigen accounts: jij bent hun aanspreekpunt, strategische gesprekspartner, je weet wat er speelt, begeleidt hun onderzoek en adviseert proactief. Jouw focus zal o.a. liggen op marketing en media onderzoek.
  • Innoveert Je implementeert innovatieve onderzoeksoplossingen, en voegt steeds nieuwe Customer insights-bronnen toe aan het palet.
  • Coördineert Je plant en coördineert al het onderzoek dat op de locatie Schiphol door ons veldwerkbureau wordt uitgevoerd. Je bent voor hen het eerste aanspreekpunt binnen ons team.

Het profiel

Je houdt ervan om met het oog voor het klantbelang en met een commerciële drive Schiphol te verbeteren en klantfocus binnen onze organisatie te verhogen. Je bent analytisch, daadkrachtig, hebt de drive om bestaande processen te challengen en te verbeteren of te innoveren. En je realiseert je dat je alleen succesvol kunt zijn als je draagvlak creëert en een betrouwbare team player bent. Je hebt een WO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring als onderzoeker en –adviseur; bij voorkeur aan bureauzijde. Ervaring met marketingcampagne effect metingen en media bereik onderzoek is een pré. Net als kennis van PowerBI en/of SPSS.We bieden jou een fantastisch merk om voor te werken. De magie van de plek is iets wat ons elke dag weer beweegt en drijft. We hebben een informele, creatieve en ambitieuze werksfeer. Je houdt ervan om met het oog voor het klantbelang en met een commerciële drive  Schiphol te verbeteren en klantfocus binnen onze organisatie te verhogen. Je bent analytisch, daadkrachtig, hebt de drive om bestaande processen te challengen en te verbeteren of te innoveren. En je realiseert je dat je alleen succesvol kunt zijn als je draagvlak creëert en een betrouwbare team player bent.

Wij bieden

We bieden jou een fantastisch merk om voor te werken. De magie van de plek is iets wat ons elke dag weer beweegt en drijft. We hebben een informele, creatieve en ambitieuze werksfeer. Data driven way of working staat bij ons hoog in het vaandel. We werken samen in multidisciplinaire teams aan de verschillende projecten.Sluit deze rol aan bij jouw ervaring en ambities, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt direct met je CV en motivatiebrief solliciteren via Insights consultant | Schiphol (werkenbijschiphol.nl). Sollicitaties per mail kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Een veiligheidsonderzoek (VGB B-Burgerluchtvaart) is onderdeel van de Onboarding. Heb je vragen over het sollicitatieproces neem dan contact op met Frank Zeijlemaker, Sr Recruiter via frank.zeijlemaker@schiphol.nl.

Andere vacatures

Probiblio – Medior adviseur onderzoek (32 uur)
Blauw – Research Analist
KWH – Senior onderzoeker (parttime, 24 uur)
Schiphol – Insights consultant
Claudia de Graauw – senior onderzoeker

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.