Education day - Hoe creëer je waarde met Data Analytics in Marketing

Categorie
analytics
Datum:
7 dec 2021

Tijd: 15:00 - 16:00 uur

Inleiding

Op 7 december staat er weer een zeer inspirerende MOA-NIMA-Logeion Education Day op het programma. Vanwege alle Corona-maatregelen ook deze keer als digitale sessie met een iets korter programma. Maar daardoor zeker niet minder interessant! Meld je nu gratis aan en laat je inspireren door het verhaal van Jaap Wieringa!

Inhoud

Hoe creëer je waarde met Data Analytics in Marketing?

Het vakgebied van 'Data Analytics in Marketing' maakt een stormachtige ontwikkeling door. Er is een overdaad aan data over het gedrag van klanten beschikbaar. Tegelijkertijd zijn de methoden om hieruit klantinzichten te destilleren steeds krachtiger geworden, en zijn ze goed en zelfs gratis beschikbaar. Ondanks de grote beloften die gewekt worden door deze ontwikkelingen blijkt het in de praktijk vaak een behoorlijke worsteling om hieruit daadwerkelijk waarde te creëren.

Tijdens deze sessie neemt Jaap Wieringa je mee in zijn praktische aanpak voor waardecreatie uit analyse van klantdata, waarop ook zijn nieuwe boek gebaseerd is. Centraal staat hierbij het idee dat de waarde voor het bedrijf én voor de klant met elkaar in balans moeten zijn. Van elk van de stappen in deze aanpak bespreekt hij enkele praktische voorbeelden, waaronder een demonstratie van analyse van klantdata met behulp van Machine Learning in R.


Schrijf je nu gratis in voor deze sessie op dinsdag 7 december van 15.00 tot 16.00 uur!

Nu in de winkel:
Verhoef, Kooge, Walk & Wieringa (2021), Creating Value with Data Analytics in Marketing: Mastering Data Science (2nd edition), Routledge, https://amzn.to/3wvBYSk.

Over Jaap Wieringa:
Prof. dr. J.E. Wieringa is als Hoogleraar Onderzoeksmethoden in de Bedrijfskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij Onderzoeksdirecteur van het Customer Insights Center. Meer informatie: https://www.rug.nl/staff/j.e.wieringa/

--

Deze Education Day wordt georganiseerd in samenwerking met NIMA en Logeion.

 

 

Kosten

Deelname is gratis

INSCHRIJVEN
Praktische informatie

Heeft u vragen over deze bijeenkomst?

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl. Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.