MOA - Praktische methodologie & het analysepalet

Docent
Robert van Ossenbruggen
Menno Urbanus

Categorie
onderzoek
Datum:
2 nov 2020

Tijd: 09:00 - 12:00 uur

Deelnemerslijst

Deelnemerslijst

NUM Voornaam Tussenvoegsel Achternaam Organisatie
1 Rodiëne Kramers Flycatcher

Inleiding

Over surveyonderzoek bestaan tal van misverstanden, want de praktijk lijkt lang niet altijd op de ideale situaties die in de studieboeken worden geschetst. Tijdens deze workshop kijken we vanuit praktijkoogpunt naar de theoretische facetten van vragenlijstonderzoek.

Let op! De training wordt online aangeboden via Zoom. Daarnaast wordt de training op zowel 2 als 3 november in de ochtend (09.00 tot 12.00 uur) gegeven. 

Inhoud

  • De fundamenten van onderzoek
  • Het opzetten van steekproeven
  • De basale statistiek
  • Het inspecteren van de data
  • Het gebruik van analysetechnieken.

Combineer deze theoretische workshop met de praktijktoepassing van de workshop Survey Analysepalet.

Doel

Misverstanden over surveyonderzoek wegnemen, theorie en praktijk opfrissen.

Kosten

MOA-leden* € 295,-- excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 295,-- excl. BTW
Niet-leden € 295,-- excl. BTW
Lesmateriaal is bij inbegrepen Deelnemers dienen zelf een laptop met hierop SPSS te gebruiken.

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

INSCHRIJVEN Deelnemerslijst
Doelgroep
Praktische informatie
Locatie

Deze training wordt online via Zoom gegeven.

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar info@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via info@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Deze workshop is onderdeel van de Leergang Marktonderzoek. In zeven verschillende workshops worden binnen deze leergang alle facetten van vragenlijstonderzoek onder de loep genomen. De volgende workshops vallen binnen deze leergang: 

12 nov. SPSS Survey Analysepalet
Breng de theoretische analysemogelijkheden in de praktijk met behulp van SPSS.

Meer informatie

26 nov. Information design: simpele principes, betere rapporten

Meer informatie

Heeft u vragen over deze workshop? 

Via het telefoonnummer 020 5 810 710 kom je direct in contact met één van onze MOA-medewerkers of stuur een mail naar opleidingen@moa.nl . Wij helpen je graag verder met al je vragen! De MOA is bereikbaar op alle doordeweekse dagen van 08.30 tot 17.30 uur.

Meer MOA


Kennispartners van Daily Data Bytes

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

VIDA-gebouw
Kabelweg 57, 2e verdieping
1014 BA Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.